Näe & koe

Vikakönkään esteetön reitti

Vikakönkään esteetön reitti sijaitsee Vikajärvellä, noin 30 kilometriä Rovaniemen keskustasta Sodankylään päin. Esteetön reitti kuuluu Napapiirin retkeilyalueeseen.

Ympärivuotiseen retkeilyyn soveltuva luontokohde.

Napapiirin retkeilyalue on ympärivuotiseen retkeilyyn soveltuva erämainen luontokohde. Maiseman erityispiirteinä ovat karut peräpohjalaiset vaarat, rannattomat ja vetiset aapasuot sekä Raudanjoki komeine koskineen ja rehevine rantametsineen. Retkeilyalueella on monipuolinen reitistö taukopaikkoineen, joka tarjoaa kaikenikäisille hyviä retkeilykohteita ja –mahdollisuuksia. Sijaintinsa ansiosta alueelle on helppo tulla kaikkina vuodenaikoina.

Vikakönkään esteetön reitti kulkee Vikakönkään äärellä jokivarressa Vikakönkään pysäköintialueen välittömässä läheisyydessä. Lankkutie on liikuntaesteisille soveltuva reitti riippusillan luota laavupihalle. Reitti on noin 3 metriä leveä ja joen puolella on kaide. Vikaköngäs sopii myös hyvin lapsiperheiden käyntikohteeksi, sillä lankkutiellä ja laavupihalla on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa. Vikakönkään laavupiha, kuivakäymälä ja laituri soveltuvat myös liikuntaesteisille.

Kävijäarviot

Matkailijoiden arvio: 0 (0 arviota)

Anna palautetta